Hygiëne en imago

Hygiëne gaat over alle zintuigen. Om iets als ‘schoon’ te ervaren, moet het er schoon uitzien, schoon voelen en fris ruiken. De resultaten van het onderzoek van Goed Schoon vertelt dat hygiëne de meeste invloed heeft op de uitstraling van het bedrijf. Wanneer de hygiëne niet goed op orde is, is dit een smet op het imago van uw bedrijf. Vooral in de toiletruimte speelt dit een grote rol, wanneer het niet schoon is of niet fris ruikt is dat meteen merkbaar. Wilt u uw toiletbeleving optimaliseren? Lees hier onze tips!

Hygiëne en ziekteverzuim

Het ziekteverzuim stijgt alleen, jaarlijks hebben we te maken met vele gevallen van buikgriep. Goede handhygiëne heeft een groot aandeel bij het voorkomen van deze ziektegevallen. 47% van de ziektegevallen kunnen worden voorkomen door regelmatig de handen te wassen. Wanneer de handen goed gewassen worden, is de kans op besmetting en de overdracht van de bacteriën kleiner. Met handdesinfectiemiddel kan al veel leed voorkomen. Wilt u het ziekteverzuim verlagen? Lees hier de 5 tips om griep voor u en uw omgeving te voorkomen.


Hygiëne en duurzaamheid

Cradle to Cradle (C2C) is een belangrijk principe in duurzame ontwikkelen en geldt als de strengste maatstaf voor duurzame producten. Hierbij wordt er gestreefd naar een productieproces met een constante grondstoffenkringloop. De dispenserlijn ‘Fusion’ en de papierlijn van Elis heeft het Cradle to Cradle certificaat verkregen. Al deze producten zijn 100% recyclebaar. Zo heeft onze dispenserlijn dankzij het wassen en onderhoud een zo lang mogelijke levensduur. Wanneer ze niet meer gebruikt kunnen worden, wordt het granulaat omgevormd tot gieters.

MVO Keurmerken

Al onze verbruiksartikelen zijn voorzien van een EU Ecolabel en/of FSC-keurmerk. Het EU Ecolabel is een keurmerk dat wordt toegekend aan producten die minder milieubelastend zijn dan kwalitatief vergelijkbare producten. Het FSC-keurmerk geeft aan dat het papier afkomstig is uit een goed beheerd bos volgens normen voor milieu, sociale omstandigheden en economie. Ook hebben we een volledig gerecyclede papierlijn, waarbij absoluut geen chemicaliën of bleekmiddel wordt gebruikt bij het maken van dit papier.

 

Hygiëne en risico’s

Wellicht ook interessant: alles over het belang van risico inventarisatie!

LEES MEER

Hygiëne en normeringen

Wellicht ook interessant: alle normeringen rondom hygiëne

LEES MEER

Heeft u nog vragen?

We helpen u graag!